In memoriam – академик Стефан Воденичаров

Почитувани,
Вчера, на 8 јуни 2020 година почина академик Стефан Воденичаров, поранешен претседател на Бугарската академија на науки и член надвор од работниот состав на МАНУ. 
 
Академик Воденичаров беше голем пријател на Република Северна Македонија и има особен придонес за развојот на меѓусебните односи меѓу двете држави што резултираше со потпишување на Договорот за добрососедство, пријателство и соработка меѓу Република Северна Македонија и Бугарија во август 2017 година. 
 
На овој ЛИНК е текстот In memoriam подготвен од акадeмик Владо Камбовски.