Извештај за одржана четврта сесија на Охридската школа на природно право

                                                                                                       

 Четврта сесија на Охридската школа на природно право

На 6 декември 2018 година со почеток од 9.00 часот во МАНУ, Центарот за стратегиски истражувања со поддршка од Министерството за образование и наука ја спроведе четвртата сесија на Охридската школа на природно право. Оваа сесија беше посветена на Доброто управување и Евроатланските интеграции на Република Македонија.

(more…)

Промоција на Анализа на состојбата со установите за сместување на деца во ризик и на деца во судир со законот во РМ, 1 октомври 2018, МАНУ

                                                              

На 1 октомври 2018, со почеток од 11 часот во работните сали во Македонската академија на науките и уметностите, Македонското пенолошко друштво ја одржа завршната конференција во рамки на проектот “Анализа на состојбата со установите за сместување на деца во ризик и на деца во судир со законот во РМ” со поддршка на Цивика Мобилитас – проект на Швајцарска агенција за развој и соработка (СДЦ), кој го спроведуваат НИРАС, МЦМС и СПУ.

(more…)

Научна расправа „Спогодбата од Преспа: меѓународно значење и импликации врз евро-атлантските интеграции на Република Македонија

Почитувани,

Центарот за стратегиски истражувања (ЦСИ) при Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) со задоволство Ве известува дека на ден 11ти септември 2018 година со почеток во 10:00 часот во Свечената сала на МАНУ ќе се одржи научната расправа на тема: „СПОГОДБАТА ОД ПРЕСПА: МЕЃУНАРОДНО ЗНАЧЕЊЕ И ИМПЛИКАЦИИ ВРЗ ЕВРО-АТЛАНТСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“.

(more…)

Понови публикацииПостари публикации